Aldubáran features Hseuh-Yung Shen

Bernharður Wilkinson – conductor

 

Norðurlandahúsið Hósdag 20 juni kl 19.30

Gøtu Kirkja Fríggjadag 21 juni. kl. 20.00

 

Aldubáran framførir tónleik av amerikanska tónaskaldinum Hseuh-Yung Shen, eitt tónaskald í sonnum serklassa. Aldubáran hevur áður heitt á hann um at skriva verk fyri bólkin og hvørjuferð hevur úrslitið verið einastandandi. Til konsertina verða ikki minni enn tvær frumframførslur. Hetta er ein konsert, ið skal upplivast.

 

Hsueh-Yung Shen, born in 1952 near Washington, DC, had an early start in music, beginning composition at eight. He received most of his musical training with Nadia Boulanger in France, betw…een 1962 and 1966, and also studied with Darius Milhaud in 1967 at Aspen, Colorado, and Leon Kirchner and Lukas Foss at Harvard University between 1969 and 1973. He received his DMA in composition from Stanford University in 1980, and taught at Stanford for two years, and at Harvard for four years. Since 1987 he has lived in the Austin area in Texas, where he is timpanist with the Austin Lyric Opera, and taught at Southwestern University for 16 years in music theory.

 

Aldubáran framførir hesi verk:

Serenade for a new dawn
Silver Memories duo
A Birthday Fantasy – frumframførsla
Sinfonietta – frumframførsla

 

Luttakarar í Aldubáruni eru:

Sámal Petersen – violin Jón Festirstein – violin Angelika Nielsen – viola Andreas Restorff – cello Andrea Heindriksdóttir – flute Malin Klingborg – oboe Anna Klett – clarinet Christina Andersen – Bassoon Páll Sólstein – horn Johan Hentze – trumpet Ólavur Olsen – trumpet Alex Trotter – trombone Johannes Andreasen – piano Ólavur Jakobsen – guitar Jan Rúni Poulsen – percussion

Kostnaðurin fyri konsertina í Norðurlandahúsinum er 100 kr.

Konsertin í Gøtu Kirkju er ókeypis

Atgongumerki fáast í:

Norðurlandahúsinum

Visit Tórshavn

[hr_top]