Aldubáran features Sunleif Rasmussen

Leikalund í Klaksvík 

Fríggjadag 28 juni kl 21.00

kostnaður 50,-

Sjónleikarhúsið í Tórshavn

Leygardag 29 juni. kl. 20.00

kostnaður 50 ,-

 

Aldubáran hevur framført tónleik av Sunleifi Rasmussen (f. 1961) í nógv ár og í 2011 gav Aldubáran út fløgu við navninum Dancing Raindrops. Sunleif Rasmussen er føroya fremsti tónasmiður. Sunleif tók diplom prógv frá Det Kgl. danske Musikkonservatorium í 1995. Hann hevur skrivað nógvan tónleik fyri kór, kamartónleikarabólkar umframt størri orkestur.

Á heimasíðu Dansk Komponist Forening stendur soleiðis at lesa um Sunleif:

Sunleif Rasmussen tog i 1995 diplomeksamen i komposition fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium, hvor han havde Ib Nørholm og Ivar Frounberg som lærere. Sunleif Rasmussens æuvre omfatter primært musik for kor, musik for forskellige ensemblekonstellationer, samt flere orkesterværker. Hans hidtidige hovedværk er Symfoni nr. 1: Oceanic Days fra 1995-97, for hvilken han modtog Nordisk Råds Musikpris i 2002. Han arbejder også indenfor den elektroakustiske genre, men oftest i værker, hvor akustiske instrumenter blandes med live-elektronik, effektbehandling og bånd. Disse værker er som oftest udviklet i samarbejde med DIEM (Dansk Institut for Elektroakustisk Musik).
Rasmussen er født og opvokset på Færøerne, og dette har præget hans musikalske skoling og har haft stor indflydelse på hans musik. I særdeleshed er det den færøske folkemusik, som har hans interesse – en musik der er karakteristisk ved ikke at benytte musikinstrumenter, men som er rent vokal og består af enstemmig vise- og salmesang. Færøerne er altid nærværende i Rasmussens musikalske univers – også i hans instrumentalmusik. Dette kommer ikke primært, som man måske kunne forvente, til udtryk i traditionel folklore dvs. intonationer og citater af færøsk folkemusik, men derimod i deskriptive lydbilleder af færøsk natur – som i korthed kan karakteriseres ved vind, storm, fjelde, græs og hav.
Udover Nordisk Råds Musikpris har han modtaget Leonie Sonnings musiklegat for unge musikere, komponister og dirigenter i 1992, Dansk Komponist Forenings Legat i 1993 samt Statens Kunstfonds tre-årige legat i 1997.

 

Aldubáran framførir hesi verk:

Andalag 1
Andalag 3
Andalag 5
Andalag 7
Andalag 11
Motion/Emotion

 

Luttakarar í Aldubáruni eru:

Andrea Heindriksdóttir – flute Malin Klingborg – oboe Anna Klett – clarinet Christina Andersen – Bassoon Páll Sólstein – horn
 

Atgongumerki fáast við dyrnar. Annars kunnu atgongumerki keypast í:

Norðurlandahúsinum

Visit Tórshavn

[hr_top]